Afscheid van José Marcel Baert.

22 Maart 2020

Afscheid van José Marcel Baert.

Marcel werd op maandagavond 16 maart in Peutie aangereden door een bestelwagen. Hij overleefde het ongeval niet. Hij is het zoveelste fietsslachtoffer van het moordend verkeer. Marcel woonde in de Borcht en was kandidaat op onze Groen-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Ik leerde Marcel samen met zijn zus Anna kennen op een pannenkoekenslag van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, de JNM, een beestig toffe jeugdbeweging.  Zijn pretogen en enthousiasme vielen meteen op. 

Enkele maanden later vroegen we aan Anna en Marcel of ze ons wilden steunen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Anna vond Marcel meer geschikt omdat zij vaak in Gent verbleef. Marcel twijfelde even want hij kende eigenlijk meer volk in Vilvoorde maar na enkele gesprekken hakte hij de knop door. Hij zou onze Grimbergse Groenlijst versterken als n° 18.  

In onze verkiezingskrant schreef hij: “Het jeugdwerk is van onschatbare waarde waar jongeren niet alleen ontspannen maar ook waardering vinden en leren samen werken. We praten niet over de jongeren maar met hen.”

Uit zijn engagement bij de JNM en Chiro bleek dat Marcel de daad bij het woord voegde. Het was ook fijn Marcel tijdens één van de vele klimaatbetogingen tegen het lijf te lopen.

Het nieuws van het dodelijk fietsongeval sloeg bij ons in als een donderslag bij heldere hemel. Plots was er geen coronavirus meer, geen ander nieuws, alleen de leegte en verdriet. We voelen ons zo machteloos bij dit verlies.

We gaan je hard missen beste kerel.

Innige knuffels en deelneming voor Anna, de mama en papa en de vele vrienden.


Namens Groen Grimbergen

Eddie Boelens

Voorzitter.