10 sep 2019 | 20:00

De wereld door de bril van PROF. PETER ADRIAENSSENS

De wereld door de bril van

PROF. PETER ADRIAENSSENS

Opvoeden en opgroeien in een complexe tijd

 

In deze lezing focust professor Adriaenssens op de belangrijke waarden van een ‘thuis’ voor kinderen. Thuis als een dynamische omgeving die kinderen helpt hun plek te vinden en zich fijn te voelen in het leven. Hoe geef je het gevoel van een veilige basis van waaruit het leven verkend kan worden? We kijken samen door de opvoedingsbril om de fundamenten van gezond opgroeien te belichten. Zonder blind te zijn voor wat de ouders verontrust: de sociale media, pestgedrag, de ingewikkelde wereld, de onduidelijke toekomst, ... Geen eenvoudige opdracht, want de samenleving vandaag vormt een complexe uitdaging zowel voor jongeren als voor de ouders.

 

Dinsdag 10 september 2019 om 20 uur

CC Strombeek – Zaal Hemmerechts

 

Peter Adriaenssens is kinder- en jeugdpsychiater en deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij directeur van het Vertrouwenscentrum kindermishandeling van Vlaams-Brabant en Kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitair Ziekenhuis Leuven.

 

Auteur van meerdere bestsellers over opvoeden: Verbolgen verbonden, Opvoeden is een groeiproces, Nesten, Gids voor succesvol opvoeden, Praten met je tiener, …en een veelgevraagd opiniemaker.Inkom: €5 drankje inbegrepen

Schrijf je in

Kom je ook?

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›