Elias Van Bruyssel

14de plaats

Als actief lid van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu kwam ik voor het eerst in contact met de uitdagingen van de klimaatopwarming. Nadeel aan deze ‘grote’ onderwerpen is dat we het gevoel hebben dat we er weinig vat op krijgen.

Idealisme en doemdenken liggen dicht bij elkaar. Om niet in doemdenken te vervallen, laat ik graag mijn stem horen in de politiek.

Ik geloof in de lokale politiek omdat alternatieven die in je directe omgeving aanslaan, de mensen bewust maken, voldoening geven, inspireren en motiveren om het met plezier anders te doen.

Ook mijn werk als gezondheidspromotor in het wijkgezondheidscentrum is een belangrijke drijfveer. Gezondheid is een recht voor iedereen. Door het organiseren van activiteiten en door individuele coaching creëer ik kansen voor elk individu om een gezonde levensstijl aan te nemen.

Een duurzame levensstijl staat niet altijd hoog op het prioriteitenlijstje. Maar de logica van het sneeuwbaleffect leert ons dat dit snel kan omzwaaien. Samen met Groen wil ik solidariteit, duurzaamheid en gezondheid met stip doen stijgen!

“Begin bij jezelf voor een duurzame en rechtvaardige samenleving en probeer anderen te inspireren. Daarom sta ik de lijst van Groen."

24 jaar, Humbeek