FLEUR UW GEVEL OP MET BLOEMEN

03 Februari 2019

FLEUR UW GEVEL OP MET BLOEMEN

Sinds oktober 2018 is er en gemeentelijk reglement voor de aanleg van geveltuintjes. Hiervoor kan je een subsidie aanvragen van €20.

In de smalle straatjes van sommige Brusselse, Leuvense of Mechelse wijken zorgen geveltuintjes sinds jaren voor een leuke sfeer. Wilde hop, een druivelaar, kamperfoelie of blauwe regen met een onderbegroeiing met meerjarige bloemen brengen kleur en natuur in grijze straten met rijhuizen. Een zegen voor het oog. Een lust ook voor bijen, vlinders en vogels, die er extra voeding en beschutting vinden.

Eddie Boelens: ‘van bij het begin van mijn schepenmandaat in 2013 droomde ik ervan om ook in de kernen van de Verbrande Brug, de Borgt, Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek een impuls te geven voor de aanleg van zulke kleine oases. Het heeft echter wel wat tijd gevergd, maar ik ben blij dat er nog voor het einde van de voorbije legislatuur groen licht kwam voor wie zijn voorgevel extra kleur wil geven. Een gemeentelijk reglement werd goedgekeurd. Subsidies en advies kunnen aangevraagd worden bij de milieudienst. Er is nu ook een mooie folder beschikbaar waar duidelijk uitgelegd wordt hoe je zo een tuintje kan aanleggen om bij te dragen tot een groenere straat in je buurt.

Waar wacht je nog op?