Grimbergse klimaatactie: samenwerking tussen Dialoog, 3Wplus en het gemeentebestuur van Grimbergen voor minder energiegebruik.

13 Maart 2016

Grimbergse klimaatactie: samenwerking tussen Dialoog, 3Wplus en het gemeentebestuur van Grimbergen voor minder energiegebruik.

De goedkoopste energie is deze die we niet gebruiken! Dakisolatie. Het besparen op de verwarmingsfactuur begint bij een goede isolatie

. Nog al te veel woningen zijn niet goed geïsoleerd. 30% van de warmte verdwijnt door het dak. Een goede dakisolatie is daarom een noodzaak. De investering daarin is zeer snel terugverdiend.

In samenwerking met het steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant en  het gemeentebestuur van Grimbergen organiseert 3Wplus vzw daarom een samenaankoop voor zoldervloer- en dakisolatie.

Donderdag organiseerden  we hierover een gratis informatieavond

Daarop werden de geselecteerde aannemers, hun producten en prijzen voorgesteldBij deze samenaankoop hoort ook de service van de begeleiding van deelnemers voor het aanvragen van eventuele premies en indien gewenst de opstart van een dossier voor het verkrijgen van een energielening.

Eddie Boelens, schepen van leefmilieu en duurzaamheid (GROEN): 

"De voordelen voor de deelnemers en hun woning is evident:Op termijn vaart hun  portemonnee er wel bij door een lagere energiefactuur, met een minimale inspanning garanderen wij een goede prijs en kwaliteit voor het geleverde werk en de waarde van de woningen  stijgt."

Het Grimbergs klimaatplan.

Deze avond past in de doelstellingen van het Grimbergse klimaatactieplan. Met dit plan wil Grimbergen tegen 2020 20% minder CO2 uitstoot realiseren tegen 2020. Boelens: "In privé-gebouwen en kantoren beter isoleren  en meer hernieuwbare energie gebruiken is daarbij essentieel want 69% van de CO2-uitstoot komt daar vandaan. "

Zonne-energie.

Met datzelfde klimaatdoel organiseert het gemeentebestuur op 26 april een info-avond over zin en onzin van investeringen in fotovoltaïsche zonnepannelen

De Kyotomobiel? Wat is dat nu weer

In het najaar komt dan de Kyotomobiel naar Grimbergen. Die zal verblijven in het Abtsdal, in de buurt van De Villegasstraat en het cultuurcentrum, aan de Verbrande brug en de Gaston De Voswijkin de Achtbunderstraat, het Zonneveld en de Carleriwijk in Humbeek. Daar worden energiescans en energietechnische analyses aangeboden, er komt professioneel advies voor isolatie en we hopen dat die wijken massaal zullen deelnemen aan de samenaankoop van isolatiemateriaal? 

Eddie Boelens

Schepen van leefmilieu en duurzaamheid

0470747424