Groen Grimbergen: blij dat de vergunningsaanvraag van Ghelamco op Parking C geweigerd is!

31 Januari 2018

Groen Grimbergen: blij dat de vergunningsaanvraag van Ghelamco op Parking C geweigerd is!

Groen Grimbergen is uitermate verheugd met deze enige logische beslissing en dankt de inwoners van Grimbergen en omgeving en het Actiecomité Parking C voor het volgehouden verzet en de meer dan 2500 bezwaarschriften tegen dit megalomane vastgoedproject.

 

Duizenden mensen van Grimbergen, Wemmel, Meise en Vilvoorde hebben de maneuvers en leugens van Ghelamco doorzien en maakten een vuist tegen de foute voorstelling en invulling door deze bouwpromotor. Ze verzetten zich niet tegen het voetbal, wel tegen de voorliggende plannen omwille van de mobiliteit, de luchtkwaliteit en de leefbaarheid in de regio.

 

Groen Grimbergen heeft een belangrijke rol gespeeld in het ondersteunen van het verzet met 2500 bezwaarschriften en is tevreden dat een meerderheid in het Schepencollege dit project heeft afgewezen. Ook de Vlaamse administratie heeft voor de omgevingsvergunning van dit project over de hele lijn een negatief advies gegeven.

De weigering van de minister is dan ook volstrekt terecht omdat verschillende aspecten van de ingediende projectaanvraag onverenigbaar zijn met de vereisten van een goede ruimtelijke ordening. Ook de grote bezwaren op het vlak van de mobiliteit, het milieu en de leef kwaliteit waren doorslaggevend.

Voor Groen Grimbergen past het project met een multifunctioneel stadion (met amper voetbal), een innovatiecampus (vastgoed?) en de daarbij horende verkeersellende, niet in de omgeving. Er zijn betere alternatieven voor het voetbal mogelijk.

 

Deze beslissing biedt de kans om een serieus en realistisch alternatief uit te werken voor Parking C dat rekening houdt met de omgeving en haar bewoners en conform is met de ruimtelijke ordening. Ondertussen blijkt nog maar eens dat de renovatie van het Koning Boudewijnstadion zeer realistisch oogt. Laat ons investeren in deze site met plaats voor verschillende sporten zoals voetbal, hockey en atletiek. We volgen de evoluties op de voet.

 

Vriendelijke en sportieve groeten

 

Eddie Boelens - Schepen van Leefmilieu Grimbergen

0470 747424

 

Frans Devenyns - Voorzitter Groen Grimbergen

0476 647167

 

 

Voor leefbaarheid, gezondheid en duurzame mobiliteit!

GEEN GHELAMCOPROJECT

OP PARKING C

Afbeeldingsresultaat voor duimen omhoog

Groen Grimbergen dankt

de duizenden burgers voor hun verzet