Groen Grimbergen schenkt tien tickets voor geplande klimaatbetoging in Parijs.

19 November 2015

Groen Grimbergen schenkt tien tickets voor geplande  klimaatbetoging in Parijs.

Om de wereldleiders tot actie aan te zetten waren de Grimbergse Groenen van plan  novembersamen

op 29 met tienduizend Belgen de "climate express" naar Parijs te nemen. Eddie Boelens (Groen Grimbergen): "door de recente dramatische gebeurtenissen in Parijs werden echter alle manifestaties in de rand van de klimaattop  verboden". Dit betekent dat er aangepaste acties zullen komen in België om de druk op de politici op te voeren voor het bereiken van een goed klimaatakkoord

Groen mobiliseerde ook de Grimbergse verenigingen om er in Parijs bij te zijn. De twee verenigingen die het beste spandoek bedachten voor de klimaatbetoging kregen van Groen elk vijf tickets voor de klimaatbus naar de lichtstad. Joris Robberechts (Groen Grimbergen): "het zijn de Strombeekse scouts en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) die het beste spandoek maakten. Na  een groepsfoto met de gemaakte spandoeken  overhandigden we aan beide verenigingen de vijf tickets."

De JNM stelt hierbij een mooi gebaar. Linde Verlooy (JNM):  "aangezien we zelf reeds allen een ticket hadden voor de klimaatbetoging, gaven we onze tickets aan een organisatie die met kansarmen werkt. Zo konden vijf mensen die er het geld niet voor hadden toch mee om in Parijs te betogen voor de redding van onze planeet.

Eddie Boelens

GROEN Grimbergen 0470/74 74 24

[email protected]