GROEN IJVERT VOOR EEN JEUGDHUIS IN GRIMBERGEN EN IN STROMBEEK

03 Februari 2019

GROEN IJVERT VOOR EEN JEUGDHUIS IN GRIMBERGEN EN IN STROMBEEK

Groen steunt de jongeren uit Strombeek voor 100% in hun zoektocht naar een locatie voor nieuw jeugdhuis. De nood aan een plek in onze gemeente waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten is groot. Groen kijkt vol verwachting uit naar de plannen van de nieuwe bestuursploeg voor het onderbrengen van het Jeugdhuis Rafiki in de centraal gelegen Charleroyhoeve.

De jongeren uit Strombeek hebben op dit moment geen eigen ontmoetingsplek, een zeer groot gemis voor deze deelgemeente die vele jongeren met verschillende socio-culturele achtergronden telt. Onderlinge contacten vergroten de sociale cohesie, iets waar Strombeek nood aan heeft. Ongeveer een jaar geleden richtten enkele zeer gemotiveerde en geëngageerde jongeren jeugdhuis ‘De Duif’ op. Dit mooi initiatief verdient dan ook alle ondersteuning, zowel financieel als administratief.  Helaas is dit jeugdhuis nog steeds niet operationeel door een gebrek aan een gepaste infrastructuur.

Zeer recent engageerde Groen zich op vraag van deze jongeren om mee op zoek te gaan naar een geschikte en centraal gelegen locatie in Strombeek, en dit in samenwerking met het Cultuurcentrum. Verschillende opties werden bekeken waarbij het gebouw van het voormalige Strombeeks politiekantoor, gelegen aan het Cultuurcentrum, zeer enthousiast werd onthaald door deze jongeren. Hiermee kwam hun project, na een maandenlange zoektocht, eindelijk in een stroomversnelling. Zij zijn op dit moment een plan aan het uitwerken voor de inrichting van de onderste verdieping van dit gebouw en zullen dit binnenkort voorleggen aan de bevoegde schepen. Groen hoopt dan ook dat het bestuur dit initiatief ten volle zal steunen!

Neem gerust een kijkje op de facebookpagina voor meer informatie: https://www.facebook.com/jeugdhuis.deduif/