Groen steunt de vele vrijwilligers van Grimbergen die mondmaskers maken.

15 Mei 2020

Groen steunt de vele vrijwilligers van Grimbergen die mondmaskers maken.

Vanaf 4 mei wordt het aangeraden om een mondmasker te dragen in publieke ruimten waar je niet altijd voldoende afstand kan houden. Alle hens aan dek dus voor elk gezin om mondmaskers in huis te halen.

De naaisters en naaiers van Naaisalon Strombeek reageerden een aantal weken geleden al op een oproep van WZC Ter Biest. Sinds dan maken ze aan de lopende band mondmaskers. De vragen bleven komen: de werknemers van het containerpark, dienstencentrum Ter Borre, lagere school De Ankering en het CC Strombeek. Ze werden allemaal op hun vraag voorzien van mondmaskers. Gratis zolang de voorraad stof en elastiek het toelaat.

Ondertussen zetten ook de vrijwillige naai(st)ers van het Repair Café zich aan het stikken. Van oude hemden en lakens worden mooie maskers gemaakt conform de richtlijnen van de overheid. Voor familie en buren, voor diensten en organisaties in de buurt.

Het Naaisalon Strombeek bood de gemeente aan om de productie van mondmaskers door de vele vrijwilligers te coördineren en voor alle Grimbergenaren mondmaskers te maken. De gemeente stelde de feestzaal van De Singel in Strombeek-Bever ter beschikking. Hier kunnen vanaf eind vorige week dagelijks vrijwilligers terecht om mee te werken in het kader van Grimbergen Helpt. Op de filters die in de mondmaskers moeten gestoken worden, is het nog even wachten; de overheid beloofde aan elk gezin 2 filters. 

Dit prachtig initiatief kreeg alvast een duwtje in de rug van Groen Grimbergen met een nieuwe voorraad stof en ander materiaal, goed voor een paar honderd maskers. Wil je ook bijdragen in de onkosten? Dat kan met een gift in het daartoe bestemde ‘spaarvarken’ in De Singel.

Wil je mondmaskers bestellen of meehelpen naaien? Neem dan contact op met Kris via [email protected] of 02/267.75.56, of Gerda via 0473 66 24 78. 

Adres: De Singel, Singel 57, 1853 Strombeek-Bever.