Groene pluim

Positieve en slimme acties voor een duurzame en warme samenleving mogen aangemoedigd en gezien worden!

Hiervoor pakt Groen Grimbergen elk jaar uit met de verkiezing van de ‘Groene pluim’. Dit betekent een beloning voor wie zich verdienstelijk maakt met een belangrijk milieuvriendelijk en/of sociaal initiatief. Zowel initiatieven van particulieren als van scholen, verenigingen en andere organisaties uit Grimbergen kunnen meedingen naar de titel en prijs. 

Interessant is dat niet alleen de persoon of organisatie zichzelf kan voorstellen, maar dat je ook een initiatief kan voordragen dat volgens jou alle steun verdient. De kandidaturen verwachten we tegen 31 december 2019.

Daarna zal een jury zich over de ingediende kandidaturen buigen en ze ten opzichte van elkaar afwegen met volgende maatstaven:

  • Het initiatief is effectief gerealiseerd of aantoonbaar dat het in werking/opgestart is
  • Een duurzaam initiatief voor wat betreft ecologische aspecten: recyclage, afvalvermindering, energiebesparing en groene energie, biodiversiteit, mobiliteit, klimaatzorg, …
  • Of een initiatief dat (wereld) solidariteit bevordert: oog voor kansengroepen, sociale ontmoetingsplaatsen, aandacht voor minderheden fair trade, …
  • Of een origineel en innovatief project met positief effect op duurzaamheid en/of solidariteit

 

De genomineerden worden bekend gemaakt tijdens onze Nieuwjaarsreceptie op 25 januari 2020, waar de ‘Groene Pluim’ aan de winnaar wordt uitgereikt. Het winnend project ontvangt een cheque ter waarde van 250 euro om het initiatief verder te ondersteunen.

 

Ga jij met onze Groene pluim lopen of ken je iemand of een organisatie die ze ontegensprekelijk verdient? Hier vind je het volledige reglement en hier het inschrijvingsformulier. Zeker doen!


Contact: Patric Belgrado, Spiegelhofvoetweg 56, 1850 Grimbergen, [email protected]