HOCKEY: GRIMBERGEN, SPORTIEVE GEMEENTE

18 Oktober 2017

HOCKEY: GRIMBERGEN, SPORTIEVE GEMEENTE

sportief vlakeen

Dat Grimbergen op dynamische gemeente is weet iedereen. Bloeiende sportclubs, een bewegingsschool en een uitgebreide infrastructuur.

Een gemeentebestuur moet voorzien in de behoefte van zijn inwoners. In het verleden is dat ruimschoots gebeurd door de aanleg van 16 voetbalvelden, 6 sporthallen, 2 zwembaden en buitenbanen voor tennis. Dit alles betaald met gemeenschapsgeld en onderhouden door de gemeente. Wat nu als een nieuwe sport zich aandient? In het verleden ging het gemeentebestuur in op die nieuwe noden. Toen in de jaren zeventig tennis enorm populair werd, liet het gemeentebestuur tennisbanen aanleggen.

We maken nu een steile klim mee van de populariteit van hockey. De goede prestaties van het nationaal team zijn daar zeker niet vreemd aan. En zie in Grimbergen ontstond hockeyclub Merode die in een mum van tijd 300 leden telt. Begrijpelijker wijze stelde de vereniging de vraag naar een eigen hockeyterrein. En zie met welke oplossing de gemeente voor de dag kwam: hockeyclub Merode krijgt voor 50 jaar een opstalrecht op één van de voetbalvelden van Populierendal en mag daar op eigen kosten een halfnat hockeyveld aanleggen. Geschatte kost: 500.000 EUR. Verder moet de club zelf instaan voor het wekelijks en jaarlijks onderhoud. De club hoopt op een toelage van sport Vlaanderen en op een gemeentelijke toelage. Een eigen financiële inbreng van meer dan de helft van het investeringsbedrag zal nodig zijn.

Wat een verschil met de andere (gevestigde) sportclubs die alles op een blaadje opgediend krijgen. Groen begrijpt de vreugde van hockeyclub Merode omwille van het toewijzen van een stek maar we hadden het liever anders gezien, een gemeentebestuur dat voluit investeert voor al zijn sportclubs.

 

Marc Van Godtsenhoven