Inzamelactie van gebruikte laptops voor scholen is een succes

20 April 2020

Inzamelactie van gebruikte laptops voor scholen is een succes

Vanaf vandaag zullen heel wat leerlingen van het lager en secundair onderwijs voor het eerst les krijgen thuis van achter hun pc. Voor wie een pc heeft natuurlijk. In Grimbergen reageerden tot nu meer dan 20 gezinnen op een oproep van Groen Grimbergen om hun oude laptop in te leveren voor een groots opgezette inzamelactie. Op enkele dagen tijd werden bijna 30 laptops ingezameld. Vrijwillige fietskoeriers leverden de laptops thuis af bij een aantal computerkenners, medewerkers van Repair Café Grimbergen. De laptops die nog bruikbaar waren, werden ‘opgekuist’ en voorzien van nieuwe programma’s en onderdelen. 

De eerste 8 laptops zijn ondertussen klaar. Zij werden geschonken aan een aantal Grimbergse scholen waar de nood het hoogst is. Lagere scholen De Regenboog in Grimbergen en De Ankering op Verbrande Brug en de Onthaalgroep Vluchtelingen werden reeds bediend. Groen Grimbergen hoopt binnenkort nog een aantal andere scholen te kunnen helpen waaronder ’t Villegastje en de Sint-Jozefschool in Strombeek-Bever.

Het gemeentebestuur van Grimbergen bracht de afgelopen weken de behoefte van de scholen in kaart. Zij contacteerde een aantal grote bedrijven en kon aan elke school een pakket laptops bezorgen. Bij navraag door Groen bleek toch dat bijkomende laptops noodzakelijk waren om elke leerling te kunnen bedienen.

Joris Robberechts (Groen): “Elke geschonken laptop verkleint aanzienlijk het risico op leerachterstand van een kind.  Daarom herhalen we onze oproep. Bezorg ons je oude, nog bruikbare laptop (minimaal Windows7). Samen met de inzet van het Repair Café krijgt je laptop een nieuwe bestemming.”

Wie nog een laptop wil schenken, kan deze bezorgen in de Hendrik Drapsstraat 24 te Strombeek-Bever of geef een seintje via [email protected] of 02/267.75.56.