Kleine GFT-bakjes en –zakjes verkrijgbaar in containerparken

20 April 2017

Kleine GFT-bakjes en –zakjes verkrijgbaar in containerparken

Kleine GFT-bakjes en ?zakjes verkrijgbaar in containerparken  GFT-bakjes en -zakjes van 15 liter vergemakkelijken het sorteren van groenten-  en fruit- en tuinafval 

Sinds april vorig jaar kunnen inwoners van Grimbergen kleine GFT-bakjes en ?zakjes gebruiken voor hun groenten-, fruit- en tuinafval. De aangepaste GFT-bakjes zijn voorzien van luchtcirculatie-openingen waardoor de inhoud kan uitdrogen en trager composteert. De volle zakjes kunnen, net als de 30- en 60-literzakken voor GFT, bij de huisvuilophaling van groenten-, fruit- en tuinafval buiten gezet worden.   

Grimbergen ?Tot een jaar geleden konden Grimbergenaren hun groenten-, fruit- en tuinafval enkel aanbieden in witte composteerbare zakken van 30 of 60 liter. Veel inwoners gebruiken die zakken echter niet omdat ze deze onpraktisch en weinig hygiënisch vinden. Vooral voor mensen die op een appartement wonen, is het niet evident om de zakken een hele week binnen te bewaren. Daarom stoppen veel mensen hun GFT-afval gewoon mee in de rode zak.

Voor het leefmilieu is dit niet zo'n goede zaak en daarom wil de gemeente ook die mensen overtuigen om hun GFT-afval toch ook apart aan te bieden. Inwoners van Grimbergen kunnen daarom sinds april vorig jaar op de twee containerparken aangepaste GFT-bakjes en -zakjes  van 15 liter kopen. De bakjes kosten 2,50 euro en de bijhorende zakjes 1,50 euro voor een rol van 10 stuks. 

Marleen MERTENS

Burgemeester ? 0478 56 59 56 ? [email protected]

Eddie BOELENS

Schepen van leefmilieu en afvalbeleid - 0470 74 74 24 ? [email protected]