IS ONZE GEZONDHEIDSZORG NOG BETAALBAAR?

28 Februari 2018

IS ONZE GEZONDHEIDSZORG NOG BETAALBAAR?

Uitnodiging Groen Grimbergen INFORMATIE-AVOND  

IS ONZE GEZONDHEIDSZORG NOG BETAALBAAR?

met prof. Lieven Annemans

 

Een interessante lezing over de pijnpunten van de Belgische gezondheidszorg en een handleiding voor een spoedig herstel! Waarom betaalt de ziekteverzekering een behandeling al dan niet terug? Waarom doet men soms te veel en soms te weinig voor de patiënten? Evolueren we naar een gezondheidszorg met twee snelheden?

Lieven Annemans geeft op basis van levensechte verhalen en op een inspirerende en humoristische manier aan wat er fout gaat én hoe we naar een kwaliteitsvolle gezondheidszorg kunnen gaan die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Lieven Annemans is hoogleraar in de Gezondheidseconomie aan de Universiteit Gent. Hij was gedurende 8 jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en is erevoorzitter van de internationale vereniging voor farma-economie. Hij werd recent laureaat van de Belgische Francqui Leerstoel en is een veelgevraagd spreker in talrijke media. Hij is auteur van 'De prijs van uw gezondheid', 'Je geld of je leven in de gezondheidszorg' en 'Gezondheidseconomie voor niet-economen'.

Woensdag 25 april 2018 om 20u

Charleroyhoeve, Lierbaan 16 Grimbergen