REGENBOOGBELEID GRIMBERGEN

24 Mei 2013

GRIMBERGEN ?  Het verheugt mij om via een PERSCOMMUNICATIE  en drie dagen voor de gemeenteraad het voorstel van N-VA te vernemen met betrekking tot het te voeren regenboogbeleid van de gemeente Grimbergen.

Of hoe een dubbeltje rollen kan.

Daar waar in het verleden N-VA icoon en Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever nog personeelsleden van de stad verbood om een regenboog T-Shirt te dragen?werpt N-VA voorzitter voor Grimbergen Philip Roosen zich plots op als pleitbezorger van de holebi gemeenschap.

 

Mag ik het geheugen van de heer Roosen opfrissen?

Vorig jaar in 2012 reeds waren wij bij één van de eerste gemeenten van Vlaams Brabant waar de regenboogvlag aan het gemeentehuis wapperde.

Logisch dus dat wij ook dit jaar de regenboogvlag hebben uitgehangen. Een beslissing die reeds lang voor de perscommunicatie van N-VA was genomen.

Tegelijkertijd met die, voor de hand liggende, beslissing heb ik aan de integratiedienst van onze gemeente gevraagd om na te gaan hoe onze gemeente zijn steentje kan bijdragen tot de maatschappelijke aanvaarding van holebi's.

Grimbergen is immers een moderne en verdraagzame gemeente waar tot op heden nooit problemen waren met de holebi gemeenschap.

 

 

 

Marleen MERTENS

Burgemeester