Twee Groene Pluimen in Grimbergen

15 Januari 2017

Twee Groene Pluimen in Grimbergen

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 14 januari was het zover! Groen Grimbergen reikte voor de eerste keer de Groene Pluim uit aan twee lovenswaardige initiatieven. Groen geeft hiermee waardering en een financiële duwtje in de rug aan personen en groepen die zich vrijwillig inzetten voor meer milieubewustzijn en solidariteit in de gemeente. Voor de eerste editie van de Groene Pluim waren 9 kandidaturen ingediend die in aanmerking kwamen voor de bekroning. Een ingenieuze Strombekenaar die een oplossing vond met batterijen waardoor hij (bijna) nooit meer tankt; een persoonlijk initiatief voor een Naaisalon dat zowel mannen als vrouwen samen brengt, ongeacht leeftijd, afkomst en taal; de bioboerderij en natuurproductenwinkel Den Diepen Boomgaard die streeft naar een nieuwe keuken, het Buurtcomité Borgt dat bevlogen en grondig werk levert in het dossier van de asfaltcentrale, de Buurderij die mensen aanzet tot bewust kopen en beter eten, vzw Het Feestvarken dat kansarme kinderen een fijne verjaardag laat beleven, het Repair Café dat aanzet tot herstellen in plaats van weggooien, de Wijkmoestuin Diepekanten waar buren met elkaar een stuk gemeentegrond bewerken en de Onthaalgroep Vluchtelingen die al jaren draait rond een kern vrijwilligers om vluchtelingen wegwijs te maken en een thuis te bezorgen. Het was voor de jury niet gemakkelijk om de winnaars te selecteren. Uiteindelijk werd unaniem gekozen voor Rita Maes voor haar persoonlijke toewijding in het Naaisalon en voor de mensen van de Wijkmoestuin Diepekanten die door hun originele samenwerking aan hun buurt een andere dimensie geven. Samen met een geldprijs voor beide als steun voor de werking, was er nog een symbolische prijs voor de winnaar van het groepsinitiatief. De vertegenwoordigers van de Wijkmoestuin Diepekanten ontvingen een recyclagekunstwerk van op Grimbergs grondgebied verzamelde materialen van de creatieve hand van Christine Candau.

?    ?

 

Groen Grimbergen heeft met het initiatief van de Groene Pluim alvast de juiste toon gezet. Zowel de winnaars, als de andere genomineerde kandidaten, laten zien dat je samen door een enthousiaste en doorgedreven inzet, iets bereikt dat de gemeenschap ten goede komt.  Stuk voor stuk zijn het mooie voorbeelden die anderen kunnen inspireren en aanzetten tot vergelijkbare acties in de gemeente.  

Wie meer wil weten over de initiatieven die deelnamen aan de Groene Pluim verkiezing of wie wil meedingen bij de volgende editie, kan contact nemen met Groen Grimbergen via de website www.groengrimbergen.be.

Grimbergen

14 januari 2017