Volgende Grimbergse meerderheid laat Strombeek-Bever nu al in de steek.

26 Oktober 2018

Volgende Grimbergse meerderheid laat Strombeek-Bever nu al in de steek.

De fracties van N-VA, Vernieuwing, UF én huidig coalitiepartner Open VLD wilden bij de bespreking van de begroting de bouw van het OCMW en de nieuwe gemeentelijke bibliotheek schrappen. De noden voor dit gebouw werden nochtans sinds jaren herhaaldelijk geformuleerd en beargumenteerd. Het dossier werd meermaals op verschillende niveaus besproken en goedgekeurd, wat dit manoeuvre volstrekt onbegrijpelijk maakt. Binnen het college werden nooit fundamentele bezwaren geuit.

Dit is een kaakslag voor de herwaardering van Strombeek-Bever. Zeker van huidige meerderheidspartij Open VLD getuigt dit van compleet onverantwoord gedrag in het Grimbergse bestuur. N-VA Grimbergen en Lijst Vernieuwing gaan hiermee zelfs lijnrecht in tegen hun verkiezingsprogramma aangezien beide partijen in de aanloop naar de verkiezingen achter het idee stonden van een modern administratief gebouw in Strombeek-Bever.

CD&V, Groen, sp.a en de bevoegde schepen voelden zich daarom genoodzaakt de gemeenteraad vroegtijdig te verlaten. Enkel zo kon vermeden worden dat dit waardevolle project, waarin reeds aanzienlijke investeringen werden gedaan, in de prullenmand belandt.

 Contactinformatie fractievoorzitters

 CD&V – Jelle De Wilde – 0474/51.95.57

Groen – Alena Van den Bussche – 02/251.51.79

sp.a – Gerlant van Berlaer – 0476/28.42.42

Schepen Kevin Vleminckx – 0475/35.70.20