Voorzitterswissel bij Groen Grimbergen.

13 Maart 2022

Voorzitterswissel bij Groen Grimbergen.

De Grimbergse Groenleden gaven op de afgelopen ledenvergadering met een overrompelende meerderheid het vertrouwen aan hun nieuwe voorzitter DIRK BAUWELEERS.

Bij zijn kandidaatstelling benadrukte Dirk dat hij sinds zijn jeugd bekommerd is om een gezonde en aangename leefomgeving, verkeersveiligheid (Dirk was lang nationaal voorzitter van de Fietsersbond) en sociale ongelijkheid.

Dirk wil zich graag inzetten om de gedreven inzet van de Grimbergse groenen nog sterker te bundelen om samen onze gemeente aangenamer, duurzamer en socialer te maken. En om de partij te versterken en de continuïteit  te verzekeren. 

De keuze voor Groen is er al lang , maar een partijpolitiek engagement is nieuw voor Dirk. “Op een moment dat anti politiek hoogtij viert en een politiek engagement al eens scheef bekeken wordt, vind ik het belangrijk om te stellen dat aan politiek doen belangrijk is. Het is immers toch een belangrijk verworven recht dat we aan politiek mogen doen en mee vorm mogen geven aan de toekomst?”

Uittredend voorzitter Eddie Boelens is een tevreden man:” de voorbije jaren werkten we met Groen keihard.  Met onze zeskoppige fractie voeren we vanuit de bekommernis voor het welzijn van alle Grimbergenaren een constructieve oppositie. Tegelijkertijd zetten we volop in op onze aanwezigheid in de buurten en het verenigingsleven. Ik ben heel tevreden dat ik me voortaan meer kan toeleggen op mijn rol als leider van onze groene fractie. Met Dirk als voorzitter krijgt onze lokale Groen afdeling in het vooruitzicht van de komende gemeenteraadsverkiezingen alvast een boost.”

Eddie Boelens

Fractieleider Groen grimbergen

0470747424

 

Dirk Bauweleers

Voorzitter Groen

Gsm: 0477 38 08 05

 

Foto: uittredend voorzitter Eddie Boelens geeft de fakkel door aan Dirk Bauweleers.