Wanneer kan het zwembad weer open?

17 Mei 2021

Wanneer kan het zwembad weer open?

Tijdens de gemeenteraad van 22 april heeft de Groene fractie nogmaals aangedrongen bij het gemeentebestuur (Vernieuwing, Open Vld en N-VA) dat men zo snel mogelijk werk maakt van de heropening van het zwembad Pierebad in Strombeek.

Het zwembad is intussen al meer dan 6 maanden gesloten omwille van technische defecten en ook om het zwembad pico bello klaar te stomen en interessant te maken voor een nakende commerciële uitbating. Een exacte datum voor de heropening blijft voorlopig onduidelijk. Qua bezorgdheid van het gemeentebestuur naar de zwemmende Grimbergenaar blijft het bij “onze excuses voor het ongemak”.

De langdurige sluiting heeft niet alleen gevolgen voor particulieren en scholen. Ook actieve sportverenigingen zoals SCSG (Swimming Club Strombeek Grimbergen) en de TRIBE triatlonclub lijden erg onder de gevolgen. Trainen is onmogelijk. De financiële gevolgen zijn zwaar, wat zowel de leden als het bestuur van de clubs demotiveert.  De onzekerheid over het toekomstig gebruik -  na overname door een privé-uitbater - maakt vooruit kijken extra moeilijk. In deze moeilijke situatie verdienen de zwemmers, de waterpolo spelers en de Grimbergse triatleten de nodige ondersteuning van het gemeentebestuur. Sorry zeggen is niet genoeg.

Groen vraagt het gemeentebestuur werk te maken van een zo spoedig mogelijke heropening van het zwembad. Ook een duidelijke communicatie en overleg met de noodlijdende clubs over hoe de gevolgen kunnen opgevangen worden, verdient de nodige aandacht. 

Bij de onderhandelingen met de toekomstige uitbater moet het gemeentebestuur maximaal rekening houden met de belangen en de noden van particulieren,  scholen en verenigingen uit onze gemeente. De clubs verwachten een snel en duidelijk signaal van het gemeentebestuur over de modaliteiten waarop ze in toekomst kunnen rekenen.