06 Oktober 2022

20.00u -
23.00u

Wat leert ons de geschiedenis over de toekomst van België? Lezing door Prof. Dr. Bruno De Wever

POC Humbeek ,

Ik doe mee!

Viert België ooit zijn 200e verjaardag? De actuele communautaire impasses doen de twijfels rijzen. Zijn de spanningen tussen de gemeenschappen echt onoverbrugbaar en waar komen ze vandaan? Kunnen er andere paden bewandeld worden? Waren de vroegere generaties politici creatiever? Of is het een structurele fout in de Belgische constructie? In een historische analyse van de taalbreuklijn in België krijgen we een verhelderende blik en antwoorden op deze vragen.

Prof. Dr. Bruno De Wever is hoogleraar aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit van Gent. Hij doceert geschiedenis van de 20ste eeuw, de geschiedenis van België, historische methode en publieksgeschiedenis. Tevens leidt hij als vakdidacticus leraren geschiedenis op. Hij is auteur van diverse publicaties over de vaderlandse geschiedenis. Met zijn duidelijke, soms controversiële uitspraken is hij een veel gevraagde gast in duidingsprogramma’s en panels.

Inkom: € 5,00

Inschrijven doe je via onze website of via mail [email protected] en door overschrijving op rekening BE64 0682 0009 4152 van Groen Grimbergen met vermelding van de na(a)m(en).

 

©foto Michiel Hendryckx

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.