Car Free Day

20 September 2018

Car Free Day

Gemeentepersoneel neemt opnieuw deel aan Car Free Day Het gemeentebestuur van Grimbergen organiseert vandaag een Car Free Day en riep daarvoor het personeel op om niet met de wagen naar het werk te komen. Meer dan 130 personeelsleden hebben zich ingeschreven. Grimbergen – Van 16 tot 22 september loopt de Week van de Mobiliteit. Traditioneel wordt de donderdag van die week uitgeroepen tot Car Free Day. Bedrijven worden dan opgroepen om hun personeel aan te moedigen om die dag niet met de wagen naar het werk te komen.

Ook Grimbergen neemt deel aan de Car Free Day en heeft het personeel opgeroepen om op 20 september de wagen thuis te laten. Medewerkers die te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk kwamen, werden beloond met een bio en fairtrade ontbijt. Personeelsleden die zeer regelmatig op een duurzame manier naar het werk komen, werden extra beloond.

De gemeente neemt ook deel aan de actie Mobiele Maandag van De Lijn.

De deelname aan Car Free Day kadert ook in de uitvoering van het klimaatactieplan Grimbergen 2015-2020.

Om personeelsleden te stimuleren om zo weinig mogelijk de wagen te gebruiken, ook voor dienstverplaatsingen, kocht de gemeente eerder ook twee elektrische fietsen aan die de medewerkers kunnen gebruiken voor werkverplaatsingen.

Marleen MERTENS

Burgemeester – [email protected] – 0478 56 59 56 - 02 260 12 01

Paul HERMANS

Schepen van mobiliteit – [email protected] – 0499 51 53 21

Eddie BOELENS
Schepen van duurzaamheid – [email protected] - 0470 74 74 24