Grimbergse zwerfvuilactie: Geen brol rond de glasbol!

10 Juli 2015

Grimbergse zwerfvuilactie: Geen brol rond de glasbol!

Het gemeentebestuur van Grimbergen steekt een tandje bij in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.  Borden aan publieke vuilbakjes wijzen de burger erop  dat zakje met huishoudelijk afval daar niet horen. Dat is een vorm van sluikstorten.

 

Aan de glascontainers voert de gemeente met de hulp van Haviland campagne onder het motto "Geen brol rond de glasbol".  Eddie Boelens, Schepen van afvalbeleid: "Sommige mensen laten aan de glasbol lege dozen en zakken, vlak glas dat er niet hoort of ander zwerfvuil achter. Dit kan niet en ontsiert de omgeving. "

 

Met deze acties vragen we ieders medewerking om de gemeente net te houden.

 

Ook de strijd tegen het storten van grasmaaisel, snoeihout of ander groenafval op het openbaar domein wordt opgedreven. Boelens: "groenafval storten is niet onschuldig.  Op de stortplaats verrijkt de bodem. Gevolgen daarvan zijn meer netels en  een achteruitgang van de diversiteit van de flora.

 

Grimbergen rekent op de medewerking van de bevolking. Wie niet horen wil moet voelen. Wie betrapt wordt op sluikstorten krijgt een fikse GASboete en betaalt 250 euro per M3 voor het opruimen van het stort.


 

Eddie Boelens

Schepen van afvalbeleid en duurzaamheid.

Tel: 0470747424.