Inhuldiging educatieve infoborden aan Den Diepen Boomgaard

02 Juni 2016

Inhuldiging educatieve infoborden aan Den Diepen Boomgaard

Grimbergen. De bioboerderij Den Diepen Boomgaard is een sociale werkplaats waar  ecologie en sociaal beleid hand in hand gaan. 40 mensen werken er op het erf dat  met de tientallen gewassen, de vele hagen, de boomgaard, de aangelegde bloemenweide en de poel een paradijs is voor de biodiversiteit. Sinds kort kunnen "abonnees" er ook terecht op een zelfoogstveld om de eigen groenen te oogsten. Wekelijks is er nu ook verse soep. In het kader van een gemeentelijk milieu- en klimaatproject plaatste het gemeentebestuur van Grimbergen er in samenwerking met Regionaal landschap en een aantal andere partners  acht educatieve borden. Aan de ingang kwam een prachtige blikvanger. Deze borden en de blikvanger werden op donderdag 2 juni ingehuldigd.

Eddie Boelens, Schepen van leefmilieu (Groen): "Via de borden komen wandelaars en bezoekers heel wat te weten over de natuur in de omgeving. Ze lezen er over de boomgaard, bijen, poelen, natuurlijke bemesting, hagen, de geschiedenis van de boerderij (oude steengroeve) en over de werking van Den Diepen Boomgaard."

Marleen Mertens, burgemeester (CD&V): "Op die manier wil de gemeente bezoekers, wandelaars en vooral kinderen informeren over de natuur. Aan elke bord is ook een leerspel bevestigd en langs de acht borden wordt een educatief wandelpad ingericht. Ideaal voor scholen en jeugdbewegingen maar ook voor de nieuwsgierige en leergierige bezoeker."

Het gemeentebestuur investeerde 7.928,65 euro in het educatief project.

Den Diepen Boomgaard,  Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen.

Marleen Mertens

Burgemeester

 

Eddie Boelens

Schepen van leefmilieu (0470 74 74 24)

Meer informatie: Sarah Heyvaert, coördinator Den Diepen Boomgaerd ? 02 261 16 54