Masterplan Strombeek: Handelaars en bewoners worden er beter van.

18 Mei 2016

Masterplan Strombeek: Handelaars en bewoners worden er beter van.

'Amai, jaren hoorden we dat het gemeentebestuur Strombeek in de steek laat...' Dat er geen moeite gedaan werd om Strombeek leefbaar en aantrekkelijk te maken.t doorgaand verkeer uit de kern te weren.

We willen van straten en pleinen weer levende buurten en ontmoetingsplaatsen maken, groen, bomen en struiken in het straatbeeld brengen en de handelaars bereikbaar maken voor wie op een aangename manier wil komen winkelen. Er verdwijnen parkeerplaatsen aan het Gemeenteplein, maar elders in de buurt komen erbij. Netto blijven er even veel.

Daar waar pas enkele jaren geleden het basketbalpleintje aan het Gemeenteplein opgedoekt werd ter wille van koning auto. Nu willen we dit omkeren en het Gemeenteplein weer aantrekkelijk maken voor iedereen. Met alle respect voor handelaars en alle bewoners. Er zullen voldoende plaatsen zijn voor kort parkeren, zowel in de Victor Soensstraat, in de Jan Mulsstraat als op het Gemeentplein zelf. Wie ten onrechte deze parkeerplaatsen inneemt, zal beboet worden. Zo kan iedereen terecht bij de plaatselijke bakker, kruidenier, bloemist, enz.

Willen we een leefbaar Strombeek? Willen we pleinen en straten waar mensen mekaar weer kunnen ontmoeten? Of laten we alles zoals het was en klagen over... 'de tijd van toen' (toen er ook wel minder auto's waren en mensen nog te voet hun boodschappen deden)!

Een leefbaar Strombeek betekent inderdaad een Strombeek met een bakker, beenhouwer, bloemenwinkel, kruidenier, optiek, schoenwinkel om de hoek... Want dat is juist één van de troeven van onze deelgemeente. Hier kan je nog alles kopen. Wij hebben daarvoor geen UPLACE of NEO nodig.?