Na Strombeek, nu ook een hart voor Beigem

22 April 2023

Na Strombeek, nu ook een hart voor Beigem

Grimbergen is een diverse gemeente. Elke deelgemeente of wijk heeft specifieke troeven en uitdagingen. De mensen die er wonen zijn het best geplaatst om aan te geven wat goed is, waar het beter kan en hoe hieraan samen kan gewerkt worden. Dit is de aanleiding geweest voor het initiatief ‘Een hart voor…’ van Groen Grimbergen. Na de opstart van ‘Een hart voor Strombeek’ eind vorig jaar, is nu ook ‘Een hart voor Beigem’ in beweging gekomen. Na gesprekken met een aantal Beigemenaren, kwamen de organisatoren tot een 8-tal thema’s die belangrijk zijn voor deze deelgemeente. 

Caroline Denil, Beigems gemeenteraadslid “Het was meteen duidelijk dat vele mensen in Beigem fan zijn van het landelijk karakter en de sympathieke dorpskern. Men mist hier animo, gelegenheden tot ontmoeting en collectieve beleving. Een grote zorg gaat naar de mobiliteit, zoals het herinrichten en veilig maken van de Meerstraat, minder autodruk in het algemeen en meer aandacht voor fietsers en wandelaars.

De meningen van de Beigemenaar zijn verwerkt in een sprekende affiche waar men zelf met stickers de eigen prioriteiten kan aangeven. Met deze input was er op zaterdag 11 maart een themawandeling.  De weergoden waren Beigem goed gezind en de groep trok onder een stralende zon langs trage wegen. Velen ontdekten nog ongekende plekjes. Onderweg werd af en toe haltgehouden om ideeën met elkaar uit te wisselen.  

Het werd een geslaagde namiddag als kick-off. De initiatiefnemers bekijken nu de suggesties die tijdens de wandeling ontstaan zijn. Er komt ongetwijfeld een vervolg met activiteiten die Beigem ten goede zullen komen en waar mensen willen rond samenwerken.

Wil je meer weten over dit initiatief of wil je aansluiten bij volgende acties? Mail naar [email protected]