NIEUW SKATEPARK

03 Februari 2019

NIEUW SKATEPARK

Met de vorige meerderheid werkten we de plannen uit voor een nieuw skatepark. Het skateterrein komt er in deelgemeente Strombeek-Bever, op de Piereman-site. Grimbergen beschikt sinds 2004 over een skatepark in de Oyenbrugstraat, naast het jeugdontmoetingscentrum (JOC of 'De Witte Villa'). Die installatie heeft echter zijn beste tijd gehad. Skaters en bikers vragen sinds jaren een nieuw kwaliteitsvol en modern skatepark.

Er is een actieve skate gemeenschap binnen de Grimbergse jeugd en zij wijken nu vaak uit naar omliggende gemeenten omdat het verouderde park niet meer voldoet. In overleg met hen werden de plannen getekend voor een nieuw terrein. Het nieuwe skatepark zal een stuk groter worden dan het huidige aan het JOC. Er werd een budget voorzien van €150.000. De gemeente koos voor een gemakkelijk bereikbare locatie in Strombeek-Bever.

Sofie Roelandt: ‘Het skatepark komt op de Piereman site en zal toegankelijk zijn vanaf de parking aan het zwembad. De keuze voor Strombeek-Bever kwam er om verschillende redenen. Er zijn op de site al heel wat sportfaciliteiten, de locatie is gemakkelijk bereikbaar en er is sociale controle. Er is in Strombeek-Bever ook meer ruimte nodig voor de jongeren. Ze moeten op het openbaar terrein terecht kunnen om zich uit te leven. Dat past ook binnen de doelstellingen van het masterplan.’

Bij de aanleg werd volop de kaart getrokken van de skaters en bikers die betrokken waren bij de planning. Linda De Prée: ‘Er werd gekozen voor een monolithisch betonnen skatepark. Bij de plannen werd ook rekening gehouden met verschillende niveaus. Zowel beginners als gevorderden zullen zich kunnen uitleven in ons park. De gebruikers adviseerden de gemeente ook over de gewenste hindernissen bij het parkontwerp. Op die manier zijn we zeker dat ons nieuw park perfect beantwoordt aan de noden.’

Kiezen voor een monolithisch park is ook een kiezen voor een duurzaam park dat de tand des tijds beter zal doorstaan. Met het vorige schepencollege planden we de opening van het park tegen de zomervakantie 2018. Een bezwaarprocedure van een aantal buurtbewoner bij de provincie Vlaams Brabant strooide echter roet in het eten. De provincie stelde de bezwaarindieners echter in het ongelijk. Als er geen nieuwe hindernissen opduiken zullen de werken in het voorjaar aangevat worden. Tegen de zomer van 2019 zullen skaters en bikers dan eindelijk hun geliefde sport kunnen beoefenen in ons Strombeek.