Prijsuitreiking creatieve scholenwedstrijd - Wijde Wereldweken Grimbergen

27 December 2018

Prijsuitreiking creatieve scholenwedstrijd - Wijde Wereldweken Grimbergen

Vrijdag 7 december werden de winnaars bekendgemaakt van de creatieve scholenwedstrijd van de Wijde Wereldweken.

Grimbergen - In het kader van de vijfde editie van de Wijde Wereldweken werd een creatieve wedstrijd voor scholen georganiseerd met als thema “Diversiteit – Iedereen wereldburger!?”.

De klassen van het vierde en vijfde leerjaar van alle basisscholen in Grimbergen werden uitgenodigd om via een knutsel-doe-opdracht de positieve boodschap van diversiteit duidelijk te maken.

Klas 4B van de vrije basisschool Prinsenhof was laureaat voor het vierde leerjaar met het knutselwerk “Een brug van ons hart naar de wereld”. Vanuit het stratenplan van de gemeente Grimbergen bouwden ze bruggen naar andere landen en werelddelen. Voor het vijfde leerjaar won de klas van de gemeentelijke basisschool Negensprong in de Borgt. De leerlingen zongen enthousiast het lied “Blank en zwart” van Isabelle A en maakten hiervan een filmpje dat werd aangevuld met legofiguurtjes die gebaseerd waren op de kinderen van de klas zelf.

Alle winnaars ontvingen een exemplaar van het boek "Ademloos" van Gerard van Gemert voor de klasbibliotheek en een waardebon ter waarde van € 200,00 om te besteden aan knutselmateriaal, buitenspeelgoed of didactisch materiaal.

De vijfde editie van de Wijde Wereldweken stond in het teken van diversiteit. Deze editie kwam opnieuw tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen onder andere het Cultuurcentrum Strombeek/Grimbergen, het CVO, de Grimbergse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROG), de fairtrade groep, de bibliotheek, verschillende culturele verenigingen waaronder de harmonie van Humbeek en het gemeentebestuur van Grimbergen. De gemeente ontvangt hiervoor een subsidie van de Vlaamse Overheid.

 

Marleen MERTENS

Burgemeester – 0478 56 59 56 – [email protected]

Eddie BOELENS

Schepen van ontwikkelingssamenwerking – 0470 74 74 24– [email protected]

Paul HERMANS

Schepen van integratie, diversiteit en gelijke kansen – 0499 51 53 21– [email protected]

 

Meer informatie:  Eddie Boelens, schepen van ontwikkelingssamenwerking (0470 74 74 24 – [email protected])