Prijsuitreiking scholenwedstrijd Wijde Wereldweken

27 November 2017

Prijsuitreiking scholenwedstrijd Wijde Wereldweken

Vrijdag 24 november werden de winnaars bekendgemaakt van de creatieve scholenwedstrijd van de Wijde Wereldweken. Grimbergen - In het kader van de Wijde Wereldweken werd een creatieve wedstrijd voor scholen georganiseerd met als thema "Diversiteit ? Iedereen wereldburger!?". De klassen van het vierde en vijfde leerjaar van alle basisscholen in Grimbergen werden uitgenodigd om via een knutsel doe-opdracht de positieve boodschap van diversiteit duidelijk te maken.

Klas 4A van de vrije basisschool Prinsenhof ontving als winnaar een exemplaar van het boek "Mensen, mensen wát een mensen" voor de klasbibliotheek en een waardebon van Dreamland. Juf Saskia liet haar leerlingen via een democratische stemming kiezen waaraan ze deze waardebon willen besteden. Het was dan ook hartverwarmend om te horen dat ze een deel van het aangekochte materiaal zullen verkopen ten voordele van het school jaarproject Wannakan, een organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor de armen in India.

De vierde editie van de Wijde Wereldweken stond in het teken van diversiteit. Deze editie kwam opnieuw tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen onder andere het cultuurcentrum Strombeek/Grimbergen, het CVO, de Grimbergse Raad voor ?Ontwikkelingssamenwerking (GROG), de fair trade groep, de bibliotheek, verschillende culturele verenigingen en het gemeentebestuur van Grimbergen. De gemeente ontvangt hiervoor een subsidie van de Vlaamse Overheid.

De werkjes van alle laureaten kunt u momenteel bezichtigen in de inkomhal van het gemeentehuis.

Marleen MERTENS

Burgemeester ? 0478 56 59 56 ? [email protected]

Eddie BOELENS

Schepen van ontwikkelingssamenwerking en fair trade  ? 0470 74 74 24 ? [email protected]

Paul HERMANS

Schepen van integratie ? [email protected] ? 0499 51 53 21