Provincieraadsverkiezingen 2012: lijsten Groen voor district Vilvoorde

04 Juli 2012

Provincieraadsverkiezingen 2012: lijsten Groen voor district Vilvoorde

Groen wil sterk aanwezig blijven in de provincieraad van Vlaams-Brabant.  Inhoudelijk springt het beheer en de toegankelijkheid van de schitterende provinciale domeinen springt in het oog ,  maar Groen koppelde viermaal twee  speerpunten waar de provincie een belangrijke rol moet spelen: mobiliteit en ruimte, wonen en welzijn,  milieu en natuur, onderwijs en de Rand. In het district Vilvoorde trekt Erik Torbeyns uit Kampenhout de lijst.  Na 12 jaar in de Kampenhoutse gemeenteraad wil Erik ook in de provincieraad constructief meewerken aan een groen beleid.  Veel  belangrijke dossiers worden op het provinciale niveau  beslist.  Het dossier van de afval-energiecentrale, de aanduiding van de economische knooppunten zijn daar mooie voorbeelden van. Erik Torbeyns is een fiere lijsttrekker, hij stelt de 18 overige kandidaten graag voor: Op de 2de plaats staat Sarah Sneyers. Zij was al provincieraadslid van 2000 tot 2006. Sarah wil Vlaams-Brabant groen en leefbaar houden. 'Onze provincie mag niet verstenen, er moet meer aandacht gaan naar een doordachte ruimtelijke ordening in onze provincie.'

De 3de plaats is voor Joos Vereertbrugghen. Sinds 2006 is hij in Meise schepen van financiën, cultuur, toerisme en volksgezondheid. Joos:  'Als schepen ervaar ik dagelijks het belang van gemeenteoverschrijdende samenwerking. De provincie speelt daarbij een belangrijke rol' Ghislaine Duerinckx uit Wezembeek-Oppem en Leen Van Aken (Londerzeel) zijn de huidige provincieraadsleden voor het district en staan respectievelijk op plaatsen 4 en 6.

Lijstduwer is Peter Lombaert, programmamaker, nog steeds zot van de Zenne en  gemeenteraadslid voor Groen in Overijse.  Peter: 'De provincie kan heel wat doen voor het behoud van het beetje groen dat ons nog rest, voor de kwaliteit van onze oppervlaktewateren en voor een co2-neutrale provincie.' Bert Vannieuwenhuyse is acteur,én gemotiveerd om Vlaams-Brabant groen te houden en mee te werken aan een CO2-neutrale provincie.

Delphine Sere (Meise) en Jeroen Pinoy (Zaventem) als jonge enthousiaste kandidaten is de toekomst verzekerd.

Met Sylvie Gahy en Pieter Rowies vaardigt Hoeilaart een zeer dynamisch duo af op de provincielijst. Sylvie is momenteel schepen in Hoeilaart.

Francine De Prins trekt mee de lijst in Vilvoorde, en Magda van Stevens brengt haar ervaring als ex-schepen van de stad  Vilvoorde mee naar de provincielijst.

Eddie Boelens en Alena Van den Bussche steunen met groot enthousiasme Erik Torbeyns als lijsttrekker, en willen vanuit Grimbergen dat de provincie Vlaams-Brabant er alles aan doet om gedrochten als Uplace en de verbreding van de Ring naar de prullenmand te verwijzen.

Groen Kapelle-op-den-Bos zet haar lokale trekkers, Ilse Rymenants en Yves Rousseaux ook in voor de provincie. De provincie moet de voortrekker blijven in de preventie van de bevolking tegen de gevaren van asbest en alle gezondheidsbedreigende stoffen. Maar evengoed moet de provincie haar bevoegdheid over de trage wegen ten volle benutte, zodat particulier belangen worden overstegen.

Lieven Ral en Bart Verstockt vinden zich als rasechte Steenokkerzelenaars terug op deze lijst. Lieven woont nu wel in Kortenberg, maar wil zijn achterban in Steenokkerzeel en wijde omgeving graag aanmoedigen om op Groen te stemmen. Zo steunt hij Bart Verstockt  de  lijsttrekker voor Steenokkerzeel . Bij de provincieraadsverkiezingen in 2006 werd Willy Vanderstappen (Kapelle-op-den-Bos) in het district Vilvoorde voor de provincieraad herverkozen. Nog geen jaar later stierf Willy aan mesothelioom, een ziekte veroorzaakt door asbest. Willy was ondermeer zeer geëngageerd in de strijd tegen asbestvervuiling in Kapelle-op-den-Bos. Op zijn initiatief startte de provincie Vlaams-Brabant met een intensieve preventie-en informatiecampagne over asbest. Willy was bij Agalev en later Groen een zeer gewaardeerde collega en militant. Erik Torbeyns had het genoegen om enkele jaren samen te werken met Willy en beschouwt deze sterke provincielijst voor het district Vilvoorde als een eerbetoon aan Willy Van der Stappen.

Meer informatie:Erik Torbeyns 0494 05 50 69www.facebook.com/groenvlaamsbrabantwww.twitter.com\groenvlaamsbrabOp http://groendistrictvilvoorde.wordpress.com/ worden de kandidaten aan u voorgesteld en zal de komende weken meer informatie verzameld worden.