Rudi Vranckx te gast bij Groen Grimbergen

31 Augustus 2016

Rudi Vranckx te gast bij Groen Grimbergen

? Rudi Vranckx startte zijn carrière als oorlogsverslaggever in 1989. Zijn eerste grote opdracht was Roemeniëtijdens

de val van dictator Ceausescu. Later volgden nog de Golfoorlog, de oorlogen in Joegoslavië en de grote conflicten in het Midden-Oosten. Tijdens de hevige protesten tegen het regime van president Moebarak in Egypte begin 2011, bleef hij als één van de laatste Europese journalisten ter plekke en ook in Libië was Rudi Vranckx met de ploeg van de VRT ter plaatse om te rapporteren over de hevige strijd tussen de voor- en tegenstanders van al-Qadhafi.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebiedHet is een oorlog om de geesten, om extreme ideeën te verspreiden, als een virus.

Rudi Vranckx zorgt voor een vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld. Hij tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.